CV-ul si scrisoarea de intentie – completari si excluderi

Additional topics: Despre CV  
Publish date: 09/09/2008


Trimiterea unei scrisori de intentie alaturi de CV este o metoda foarte buna pentru a-ti prezenta atuurile si pentru a-i convinge pe angajatori sa-ti citeasca CV-ul.

Desi este foarte important ca CV-ul tau sa fie insotit de o scrisoare de intentie, unii angajatori foarte ocupati vor citi numai CV-ul tau pentru a se decide rapid, ceea ce inseamna ca este posibil sa nu ajunga niciodata sa-o citeasca.

Se recomanda de aceea sa iti compui CV-ul pornind de la premisa ca este posbil ca scrisoarea ta de intentie sa nu fie citita.
Daca CV-ul tau omite detalii importante care se regasec gasesc in scrisoarea de intentie, ar trebui refacut, adaugand orice informatie ce ar putea atrage atentia angajatorului pentru a te chema la un prim interviu.


Raspunde la aceste intrebari pentru a afla daca este nevoie sa iti modifici CV-ul:


CV-ul tau este la zi?
Daca CV-ul tau nu este completat la zi si ai scris in scrisoarea de intentie amanunte importante, cum ar fi ultimul loc de munca, studii,traininguri, etc., gaseste-ti timp pentru a-ti actualiza si CV-ul.


Ti-ai definit clar obiectivele?
Folosesti un CV pentru toate toate job-urile la care aplici si modifici doar scrisoarea de intentie pentru fiecare aplicare in parte? Daca CV-ul nu subliniaza obiectivele tale ar putea sa fi ignorat. Cei care isi cauta un job in mai multe domenii vor fi eficienti daca isi vor crea mai multe versiuni de CV, pentru fiecare dintre dintre ele definindu-si obiective specific fiecarui tip de job in parte.


Ti-ai prezentat clar aptitudinile?
Personalul de recrutare cauta de obicei candidati cu un set specific de aptitudini. Creaza-ti o sectiune Aptitudini/Abilitati in care sa prezinti pe rand (una sub alta de preferat) aptitudinile tale folosind cuvinte cheie relevante. La job.ro pentru CV-ul public exista sectiunea “Aptitudini”.


Esti dispus sa iti schimbi domiciliul?
Desi acest amanunt isi are locul, de obicei, in scrisoarea de intentie, este bine sa scrii langa adresa curenta, daca esti dispusa se te muti in alt oras.

Poti fi contactat?
Daca scrisoarea de intentie explica foarte clar cum poti fi contactat ( pe telefonul mobil de exemplu), asigura-te ca aceasta informatie sa se regaseasca si in CV. Trebuie sa fii cat mai usor de gasit in cazul in care angajatorul doreste sa te contacteze.

Add comment


My account


[Forgot it?]


New candidate account
New company account

Anunt

Stimati utilizatori job.ro, va informam ca datorita unor revizii tehnice, exista posibilitatea aparitiei unor nefunctionalitati in cadrul site-ului. Va dorim sa ne informati daca apar orice fel de probleme in accesarea conturilor proprii pentru rezolvarea acestora in cel mai scurt timp posibil.
Va multumim pentru intelegere.
Echipa Job.ro

CV Gold

Need Gold CV? Follow the steps from Your Account -> Gold CV.

Top employers

You can improve your company image and promote more your job ads by placing your company here. Learn more about this service.

Recommended employers

You can improve your company image and promote more your job ads by placing your company here. Learn more about this service.

Statistics

Total job ads in the last month: 0
Resumes: 199202 total / 5000 updated in the last month
Companies: 13342 total / 0 with active job ads